Direct naar:

Werken in de GGZ in coronatijd

Wij doen er alles aan om in contact te blijven met elkaar. Onze collega’s vertellen over hoe zij deze tijd beleven en delen goede tips. Wat zij doen om de zorg door te laten gaan, wat patiënten merken van alle maatregelen, wat doen wij zelf om gezond en mentaal fit te blijven. En hoe gaat het eigenlijk met ons?

#houdvanelkaar #zorgvoorelkaar #maakwerkvanherstel

Corona... een jaar later

De mentale gezondheid van Nederlanders is een veel besproken onderwerp, nu Corona al een jaar invloed heeft op het dagelijks leven. Mensen maken zich zorgen. Sla een krant of nieuwspagina open en je ontkomt niet aan deze signalen. Hoe ervaren mensen die zelf in de GGZ werken het eigenlijk? We gingen langs bij collega's van verschillende onderdelen van GGNet. Het eerste videoportret is van Sita en Janneke op de Crisisdienst

Wil je ook de videoportretten bekijken van Ineke en Alice op Acute Zorg Zutphen?

Bekijk de videoportretten hier op YouTube

Werken in een nieuwe tijd

We gingen langs bij collega's van verschillende onderdelen van GGNet om het werken in een nieuwe tijd een gezicht te geven. Hoe doe je je werk, wat is er nu anders dan voor corona, wat merk je aan patiënten, hoe zorgen we ervoor dat we de 1,5 meter afstand bewaren? Het eerste videoportret is van Saskia en Anneloes, werkzaam voor de Dagbesteding in Warnsveld. Zij vertellen hoe het er nu op de Dagbesteding aan toe gaat. Wil je ook de videoportretten bekijken van Bibi, Marije en Shirley? 

Yvonne over de cohort afdeling in Apeldoorn

Vrijdag 17 april opende de speciale cohort afdeling in Apeldoorn. Een team van 13 zeer gemotiveerde collega's die elkaar nog niet goed kennen is gestart. Een enorme klus en voorbereiding voor de betrokkenen. Iedere dag zijn er nieuwe inzichten en wordt de werkwijze verbeterd. Maar de cohort afdeling draait! Iemand die er vanaf dag 1 bij betrokken was en er heel goed en bevlogen over kan vertellen is Yvonne. We spraken haar en collega Roos tijdens hun dienst in Apeldoorn.

Jochem: werken in de ggz in coronatijd

We gingen langs bij zes collega's van verschillende onderdelen van GGNet om het werken in de ggz in coronatijd een gezicht te geven. Hoe doe je je werk, hoe blijf je in contact met patiënten, wat is er anders, wat merk je aan patiënten, voel je jezelf veilig en heb je tips voor je collega’s. Het eerste videoportret is van Jochem, werkzaam als Verpleegkundig Specialist bij de Crisisdienst in Doetinchem. Wil je ook de videoportretten bekijken van Inez, Debbie, Karsten, Brigitte en Nicole? 

Bekijk de videoportretten hier op YouTube

Marleen: een knuffel

Word jij ook zo geraakt door wat corona met je patiënten doet? Marleen is activiteitenbegeleidster bij GGNet:

‘De opluchting van even het ‘normale’ en samen een maaltijd bereiden, is voelbaar. Het zit ‘m in de geur en de warmte van het eten. En het samen aan de slag zijn, ook al is dat met 1,5 meter afstand. We houden de structuur vast en geven mensen de kans om de voldoening te ervaren die hoort bij het zelf iets maken. Het zijn allemaal kleine dingen die zo belangrijk zijn in deze spannende en onzekere tijden.’

Lees de hele ervaring van Marleen

Kleine dingen die zo belangrijk zijn in deze spannende en onzekere tijden.

Sporten met Stijn

Blijf in beweging! Dit is Stijn, één van onze zes sportagogen binnen de dagbesteding in Warnsveld. Via video's zorgt hij graag voor inspiratie voor je work-out die je makkelijk thuis kunt doen. Doe je work-out, maak een wandeling, ga fietsen of hardlopen. Vermijd drukke plekken en blijf uit de buurt van anderen, maar pak wel daglicht en een frisse neus. 💪🏼

Vera over videobellen

In het NOS journaal vertelde collega Vera over telefonische contacten en beeldbellen met patiënten. We hebben de inzet van technologie versneld om behandelingen zo goed mogelijk door te laten gaan. Vera legt uit wat ze aan patiënten vraagt voordat de behandeling start en geeft tips. 

Irene en Nicole: groepsbehandeling online

Deeltijd Jong Volwassenen in Doetinchem biedt nu groepsbehandeling online aan, via Zoom. Irene en Nicole mochten de spits afbijten.

‘Met veel enthousiasme en gezonde spanning over hoe dit allemaal zou lopen hebben we maandagochtend de eerste meeting gehad. De techniek gooide heel af en toe wel wat roet in het eten en er was ook een aantal keren wat onhandig gestuntel, maar de start is gemaakt en daar zijn we trots op!

Online groepsbehandeling