De opleiding tot psychiater (A-opleiding)

Wil jij niets liever dan psychiater worden? Als AIOS bij GGNet ga je aan de slag op verschillende afdelingen en ontwikkel je jezelf in 4,5 jaar tot psychiater. Met de meeste complete opleiding van Nederland. 

Interesse?

Bel of mail dan met onze hoofdopleider Jurjen Luykx. Laat je gegevens achter en Jurjen Luykx belt je binnen een week terug. Ook als je nog vragen over de opleiding hebt of eerst een oriënterend gesprek wilt, kun je bellen en/of mailen (j.luykx@ggnet.nl). Of bel 088 933 1530.

 

Jurjen Luykx

Waar ga je werken en leren?

GGNet heeft een groot en divers zorgaanbod in de basis- en specialistische ggz, waardoor je op verschillende terreinen ervaring kunt opdoen en constant nieuwe uitdagingen kunt aangaan. Natuurlijk proberen we gewoon kwalitatief goede zorg te leveren aan nieuwe patiënten op onze algemene poliklinieken. Ook bieden we 7 x 24-uurs acute zorg, zowel klinisch op onze HIC’s, als ambulant in crisis- en (F)ACT-teams. Maar we hebben ook afdelingen voor forensische psychiatrie, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en ouderen, waar hoog specialistische zorg wordt gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Op elke afdeling staan enthousiaste psychiaters klaar om je te begeleiden en te coachen. Voor onze opleiding werken we regionaal samen met GGZ-organisatie ProPersona in Wolfheze, en de psychiatrieafdelingen van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en het UMC Radboud in Nijmegen.

Vrouw in deuropening

Opleidingsprogramma

Tijdens de opleiding werk je op verschillende afdelingen, volg je onderwijs en doe je onderzoek. Je wordt getraind in algemene gespreksvaardigheden maar ook in specifieke psychotherapeutische vaardigheden. In het kader van je opleiding word je in de gelegenheid gesteld de verplichte, persoonlijke leertherapie te volgen. Deze wordt volledig vergoed. De opleiding bestaat uit een basisopleiding en vervolgstages in een verdiepingsgebied naar keuze. Zo ziet je onderwijsprogramma er bijvoorbeeld uit:

1.  Opname klinieken (HIC Apeldoorn of Doetinchem & RGC Zutphen) – samen 1 jaar.

2.  Polikliniek (Apeldoorn, Zutphen of Doetinchem) – 1 jaar.

3.  Sociale Psychiatrie (crisisdienst Apeldoorn, crisisdienst Achterhoek, ACT-team Apeldoorn) – 0,5 jaar.

4.  In de aandachtsgebieden ouderen en volwassenen hebben wij een aantal aantrekkelijke stages, en   verder kunnen die aandachtsgebieden mooi ingevuld worden met stages bij onze consortium partners, ProPersona en                          het Radboud UMC. Voor het aandachtsgebied kind- en jeugdpsychiatrie is er een goede samenwerking met Karakter

Daarnaast mag je vijf dagen per jaar deelnemen aan congressen buiten je (verplichte) opleidingsbijeenkomsten om en is het de bedoeling dat je minstens één keer tijdens je opleiding een congres in het buitenland bezoekt (op kosten van GGNet). Je kunt onze opleiding zowel fulltime als parttime (80%) volgen. 

Vrouw achter computer

Begeleiding

In de opleiding word je door een aantal professionals begeleid. Op elke afdeling heb je een stage-supervisor. Hij of zij begeleidt jou in het werk en is je mentor. De hoofdopleider coacht jou gedurende je hele opleiding en coördineert jouw stageplekken. Natuurlijk kun je ook bij de andere AIOS terecht, zowel informeel als bij het wekelijkse assistentenberaad. 

Speciaal bij GGNet is het groepsmentoraat; twee keer per maand is er onder begeleiding van twee leden van de opleidingsgroep een bijeenkomst met alle AIOS, waarin jouw persoonlijke opleidingsplan en de persoonlijke zaken waar jij tegenaan loopt aan bod komen. En de wetenschapscommissie begeleidt je bij wetenschappelijke activiteiten. Kortom: genoeg mensen om op terug te vallen!

Hoofdopleider: Jurjen Luykx

Voor wie?

  • Je bent afgestudeerd als algemeen (basis)arts en hebt belangstelling voor psychiatrie.
  • Je hebt ervaring met behandelmethoden en het verloop van ziekteprocessen.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met verschillende soorten mensen.
  • Je kunt kritisch naar je eigen functioneren kijken en wilt jezelf altijd verbeteren.
  • Je wilt meebouwen aan de toekomst van de psychiatrie in Nederland.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende opleiding tot psychiater in een aangename werkomgeving. De functie van AIOS is conform de cao Geestelijke Gezondheidszorg ingedeeld in FWG 65. Er is een vergoedingsregeling voor werken in een 7 x 24-uursdienst, daarnaast ontvang je van ons een iPhone en iPad om je werk goed te kunnen uitoefenen. GGNet is een werkgever die in je blijft investeren. Zo helpen we je uit te groeien tot de zorgprofessional die je wilt zijn.