Werken met ouderen

Binnen onze organisatie richt GGNet Ouderen zich speciaal op oudere patiënten vanaf 60 jaar. Zij krijgen vaak te maken met somatische klachten, maar ook met een veranderende positie in het gezin, familie en de maatschappij. Dat kan ook psychische problemen met zich meebrengen. GGNet Ouderen vindt het belangrijk om de zelfredzaamheid en de eigen regie van de oudere patiënt met psychische problemen zoveel mogelijk te versterken.

Wat we doen

Samen met de patiënt werken we aan herstel en zorgen we ervoor dat hij of zij optimaal functioneert. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden en beperkingen. We helpen bij het in kaart brengen van de klachten en de ernst ervan, zodat we indien nodig een gerichte behandeling kunnen aanbieden.

Ons specialisme is diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek in de 3e en 4e levensfase. Vanwege de complexiteit werkt ons team met een integrale behandeling. Een goede samenwerking is hierbij van groot belang; GGNet Ouderen heeft door de jaren heen dan ook stabiele samenwerkingsrelaties opgebouwd.

Ons zorgprogramma is naadloos door alle behandelfasen heen georganiseerd: Van aanmeldfase zonder wachtlijsten, via behandelmodules waarbij snel in intensiteit kan worden op- en afgeschaald, naar optimale stabilisatie en herstel in de eigen omgeving van de patiënt. Onderzoek, Innovatie en Opleiding zijn in de dagelijkse praktijk geïntegreerd.

 

Lees meer over hoe gespecialiseerde teams van GGNet Ouderen oudere patiënten helpen ontdekken hoe hun leven weer de moeite waard wordt in het artikel 'Zoeken naar perspectief'.

Vrouw in gesprek met man

Waar we zitten

GGNet Ouderen is georganiseerd in twee regio’s: Oost-Veluwe en Achterhoek. In de regio Achterhoek is er een kliniek voor kortdurende behandeling in Doetinchem en twee klinieken voortgezette behandeling in Groenlo en Terborg. In zowel Zevenaar, Doetinchem als Groenlo zijn poliklinieken en deeltijdbehandelingen. Daarnaast heeft GGNet Ouderen vestigingen in Apeldoorn en Zutphen.

Twee vrouwen wandelen buiten

Ervaringen

GGNet collega Marloe Willemsen, verpleegkundig specialist ggz Ouderen Achterhoek, vertelt over haar ervaringen en drive in het boek ''Wanneer het misgaat in je hoofd''.

Lees hier één van haar verhalen

Marloe Willemsen

Vacatures

Verpleegkundig specialist Ambulant Zevenaar

Ben jij die pro actieve verpleegkundig specialist die tot zijn recht komt in de specialistische GGZ?
Wordt jij enthousiast van onze doelgroep met diverse ernstige psychiatrische ziektebeelden, co-morbiditeit en wensen op diverse levensgebieden waarbij we kort- en langer durend behandelen waarbij het toewerken naar herstel, evenwicht en stabiliteit?


Gelderland
Zevenaar- RGC
24 uur

Senior Verpleegkundige Ouderen

Toe aan een nieuwe uitdaging als Senior Verpleegkundige? Binnen GGNet Ouderen ligt de uitdaging in het werken met een complexe doelgroep en daarbij een grote verscheidenheid aan problematiek. Een combinatie met somatiek en een psychiatrisch ziektebeeld. Om dit te kunnen doen is jouw expertise nodig op deze dynamisch afdeling! Ga jij met het team de uitdaging aan om de juiste zorg te leveren aan deze mooie doelgroep? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!


Gelderland
Doetinchem- RGC
32-36 uur

Psychiatrisch verpleegkundige (HBO) opnamekliniek Ouderen

GGNet is voor de afdeling Ouderenpsychiatrie op zoek naar een enthousiaste Psychiatrisch Verpleegkundige HBO-V voor de Opnamekliniek Ouderen te Apeldoorn.Ouderen Apeldoorn
32-36 uur

Psychiatrisch Verpleegkundige MBO-V, Ouderen Achterhoek

Ben jij op je best in onverwachte en hectische situaties? En lijkt jou werken in de ouderenzorg leuk? Dan past werken met de oudere psychiatrische patiënt misschien wel bij jou. Als jij deel wilt uitmaken van een gezellig spontaan team, dan hebben wij ruimte voor meerdere verpleegkundigen zoals jij!


Gelderland
Diverse locaties
24-32 uur

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Ouderen

Neem jij graag initiatief en wil je bijdragen aan de verbetering van de zorg voor onze psychiatrische patiënten op de afdeling Ouderen? Heb jij affiniteit met Ouderen en wil je samen met hen werken aan herstel? Voor de locatie in Apeldoorn zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige.


Gelderland
Apeldoorn- De Linde (Ouderen)
24-28 uur