Het laatste nieuws

03 februari 2021

Zevende factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

Hoe gaat het bij GGNet tijdens Covid-19 maatregelen? We werken binnen GGNet hard om al het nodige te doen om de continuïteit van onze zorg op peil te houden. We maakten opnieuw een factsheet met daarin de ontwikkelingen die we doormaken en de laatste cijfers.

18 december 2020

Vaktherapie en de inzet van digitale middelen

Door de coronacrisis kwamen vaktherapeuten noodgedwongen in de situatie dat zij hun therapie online moesten aanbieden. Tot voor kort werd er binnen vaktherapie nog maar zelden online gewerkt. Een veel gestelde vraag is dan ook: ‘Online vaktherapie, kan dat wel?’

17 december 2020

Hoe is het met Kees Goudzwaard?

Kees Goudzwaard werkt sinds oktober als manager Ambulant in Apeldoorn. Kees vertelt hoe hij deze eerste tijd ervaren heeft en hoe het hem bevalt.

09 december 2020

Zesde factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

De zesde editie van de factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen is ontwikkeld. We zoomen telkens in op specifieke ontwikkelingen.

27 november 2020

Hoe is het met Nick Hendriks?

Nick Hendriks is na enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan in een heel ander vak toch weer terug in de hulpverlening. Nick vertelt hier over de ruimte die hij ervaart bij GGNet/de Boog.

27 november 2020

In opleiding - stage bij Bas

Ik heb een training aangepast aan recente ontwikkelingen. Heel tof om mijn eigen inbreng kwijt te kunnen. Kelsey Nijssen (29).

13 november 2020

Vijf tips om de tweede coronagolf mee door te komen

Corona is niet alleen een lichamelijke ziekte, het trekt ook een zware wissel op ons gemoed. Maar hoe houden we dan de moed erin? Psycholoog Shila Najibi van GGNet komt met tips.

09 november 2020

Vijfde factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

De vijfde editie van de factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen is ontwikkeld. We zoomen telkens in op specifieke ontwikkelingen.

03 november 2020

Hoe is het met Marc Peeters?

Opnieuw starten in de zorg en weer gaan herregistreren als verpleegkundige. Hoe spannend en waardevol is dat! Marc Peeters vertelt over zijn eerste maanden bij GGNet bij opname Ouderen in het RGC Doetinchem.

22 oktober 2020

Nieuw: GGNet Magazine 2020 -2021

Ons nieuwe GGNet Magazine 2020 -2021 is verschenen! In het magazine nemen we u als lezer mee in onze zoektocht naar vernieuwing van de ggz. We belichten een aantal pijlers uit ons meerjarenbeleidsplan zoals netwerkzorg, vitale medewerkers en technologie vanuit meerdere kanten. En er is aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, ambulante zorg en het werken in coronatijd.

21 oktober 2020

Verhuizing afdeling ouderen de Linde Apeldoorn

Afgelopen week is afdeling ouderen van de Linde op het terrein Deventerstraat in Apeldoorn verhuisd naar het RGC Apeldoorn.

21 oktober 2020

Onthulling gedenkteken aan de Oude Gasthuispoort

Vanuit de psychiatrische inrichtingen van het Oude en Nieuwe Gasthuis in Zutphen en van Het Groot Graffel in Warnsveld werden in april 1943 alle daar aanwezige Joodse patiënten opgepakt en via Westerbork naar Sobibor gedeporteerd om daar te worden vermoord.

12 oktober 2020

Vrijwilligerswerk: onmisbaar, ook in coronatijd

Coronamaatregelen: ook voor de vrijwilligers van GGNet hebben deze maatregelen grote gevolgen. Veel activiteiten konden of kunnen niet doorgaan. Dat is niet leuk voor de patiënten die uitkijken naar de bezoekjes van ‘hun’ vrijwilliger. Maar ook voor de vrijwilligers is het niet leuk. Sylvia van der Landen, coördinator van het vrijwilligerswerk bij GGNet, vertelt hoe het nu gaat met de vrijwilligers en hoe zij vooral proberen te kijken wat er nog wel kan.

02 oktober 2020

In opleiding- traineeship basispsychologen

“Het traineeship bood mij een plek waarin ik ervaringen kon delen met mede-basispsychologen die ook net waren gestart” - Jordi Immeker (29)

15 september 2020

Vierde factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

De vierde editie van de factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen is ontwikkeld en bekijkt u hier.

14 september 2020

Informatie uit de Taskforce EPA september 2020

Informatie uit de Taskforce EPA (Ernstige Psychiatrische Aandoeningen) september 2020, waaraan GGNet deelneemt.

14 september 2020

Cecile Gijsbers van Wijk nieuwe Geneesheer Directeur GGNet

Cecile Gijsbers van Wijk is op 1 september 2020 gestart in de functie van Geneesheer Directeur bij GGNet. Cecile is een zeer ervaren en bevlogen psychiater die haar sporen verdiend heeft bij verschillende instellingen.

09 september 2020

Wereld Suïcide Preventie Dag

Vandaag, donderdag 10 september, is Wereld Suïcide Preventie dag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfmoord, en de naasten en betrokkenen van deze mensen.

05 augustus 2020

Tekenen op coronascherm als hulpmiddel in de therapie

Soms leveren de coronamaatregelen bijzondere ideeën op. Marlous Kleijberg, beeldend therapeut bij GGNet Centrum voor Interculturele Zorg, bedacht dat het scherm dat ter bescherming tussen haar en patiënten is geplaatst, ook gebruikt kan worden in de therapie.

04 augustus 2020

Derde factsheet GGNet tijdens Covid-19 maatregelen

Hoe gaat het bij GGNet tijdens Covid-19 maatregelen? We werken binnen GGNet hard om al het nodige te doen om de continuïteit van onze zorg op peil te houden. We maakten opnieuw een factsheet met daarin de ontwikkelingen die we doormaken en de laatste cijfers.

29 juli 2020

Profijt van beeldende therapie bij patiënten met een persoonlijkheidsstoornis

Hoeveel profijt ervaren cliënten van beeldende therapie, op welke gebieden en hangt dit samen met factoren als leeftijd, sekse of problematiek?

21 juli 2020

Ambities GGNet in nieuw jaarplan (2020-2023)

Onze visie en ambitie zijn helder verwoord in ons meerjarenbleidsplan 2020 - 2023. Het meerjarenplan beschrijft ons strategische ambities. Waar staan we voor, voor wie staan we en waar gaan we naar toe?

21 juli 2020

Geen separeercel meer gebruikt op HIC Doetinchem

Al meer dan 100 dagen is er geen sprake meer van eenzame opsluiting op de high intensive care in Doetinchem. De cel staat leeg en het team telt iedere dag erbij op als de grote winst in de patiëntenzorg.

14 juli 2020

#OpenUp door Esther van Gaalen

In de week van 9 t/m 13 maart voerden Mind en Human, in samenwerking met 3FM, voor het vierde jaar de campagne #openup. Het doel is om zo gezamenlijk de schaamte die er soms is om open te zijn over psychische klachten en de taboe doorbreken. Graag delen wij het hele jaar verhalen onder de hashtag OpenUp.

29 april 2020

GGNet Ouderen Achterhoek start deeltijdbehandeling Op Afstand

Vanwege de coronamaatregelen is de deeltijdbehandeling van GGNet voor ouderen in de Achterhoek gesloten. De kans dat patiënten en medewerkers er elkaar zouden besmetten, is te groot.

21 april 2020

Corona-afdeling voor patiënten in Apeldoorn en Warnsveld

Op 16 april heeft GGNet een corona-afdeling geopend in het RGC Apeldoorn, speciaal voor mensen met het coronavirus die naast psychiatrische problemen ook ernstige lichamelijke problematiek hebben en/of 70+ zijn. Op dit moment verblijven er drie positief getestte patiënten.

28 maart 2020

Update maatregelen coronavirus

Bij GGNet doen wij er alles aan om de zorg door te laten gaan én de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Bekijk hier de meest actuele maatregelen en tips.

15 maart 2020

Maatregelen coronavirus

Er zijn in heel Nederland veel maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Dus ook bij GGNet. We vertellen hier wat meer over de maatregelen.

24 januari 2020

GGNet schakelt Citrix servers weer in na beveiligingsupdate

GGNet heeft vrijdag 24 januari de Citrix-servers weer ingeschakeld. Na een beveiligingsupdate en verschillende tests vindt GGNet dat weer verantwoord.

23 januari 2020

Invoering nieuwe standaard in spoedeisende ggz-hulp

GGNet heeft samen met netwerkpartners een nieuw regioplan gemaakt waarin beschreven staat hoe gehandeld moet worden bij crisissituaties waarbij acute ggz-hulp nodig is.

17 januari 2020

GGNet schakelt uit voorzorg kwetsbare servers uit

Per vrijdag 17 januari 16.30 uur zetten wij de verbinding van het internet naar onze Citrix-servers uit. We doen dit uit voorzorg zodat we het risico op een hack tot een minimum beperken.

23 december 2019

Vaktherapie: Praktijk en onderzoek versterken elkaar

Suzanne Haeyen, beeldend therapeut bij Scelta werd onlangs geïnterviewd door Akwa GGZ (Alliantie kwaliteit in de ggz) over vaktherapie bij persoonlijkheidsstoornissen.

27 november 2019

Test je kennis over de Wet verplichte ggz

1 januari 2019 wordt de nieuwe Wet verplichte ggz (Wvggz) van kracht. Wij bereiden onze medewerkers daar op voor door hen scholing en informatie over de nieuwe wet aan te bieden. Deze informatie hebben wij gebundeld in een digitaal magazine.

25 november 2019

Die ene patiënt #2

Geïnspireerd door de serie verhalen ‘Die ene patiënt’ in de Volkskrant, maken we een serie verhalen over hoe patiënten hun behandelaar kunnen inspireren.

22 november 2019

Publicatie over biofeedback app Sense-IT

Youri Derks heeft samen met andere onderzoekers van de Universiteit Twente een app ontwikkeld die patiënten helpt om hun emotionele spanning sneller op te merken.

19 november 2019

Persoonlijkheidsproblematiek uitgelicht

Mensen met een persoonlijkheidsstoornis hebben problemen met hun zelfbeeld en identiteit en moeite met het aangaan van intieme relaties.

15 november 2019

Drie nieuwe zorgproducten onderzocht

Afgelopen dinsdag vond de 1e Dragons’ Den van GGNet plaats. Drie leveranciers van nieuwe producten presenteerden zich aan dit gezelschap, op dat moment Dragons geheten.

14 november 2019

Behandelen met Virtual Reality

Twintig behandelaren van GGNet en Bas zijn de afgelopen weken getraind in het bieden van Virtual Reality-behandelingen. Patiënten kunnen in een virtuele bus stappen of oefenen met gesprekken in een supermarkt zonder de behandelkamer te verlaten.

24 oktober 2019

Het nieuwe GGNet-magazine is uit!

Vers van de drukpers: het nieuwe GGNet-magazine 2019. In het blad leest u verhalen van medewerkers van GGNet en (oud)patiënten, maar ook van mensen met wie GGNet samenwerkt in de zorgnetwerken rondom de patiënt.

16 oktober 2019

Die ene patiënt #1

Sommige patiënten maken meer indruk dan andere. Welke patiënt maakte de meeste indruk en zorgde ervoor dat de kijk van de behandelaar op het vak ingrijpend veranderde? We maken een serie verhalen waarin we behandelaren van GGNet vragen welke patiënt hun inspireerde om nog beter te worden in hun vak.

09 oktober 2019

Posterprijs onderzoek GGNet Ouderen

Afgelopen vrijdag 4 oktober 2019 werd de jaarlijkse posterprijs voor beste wetenschappelijke poster op het jaarcongres van de beroepsvereniging V&VN Verpleegkundig Specialisten uitgereikt aan Sanne Wassink, Verpleegkundig Specialist GGZ Ouderen GGNet voor haar poster ‘Functioneel herstel bij ouderen met een depressie, een beloop studie over twee jaar’.

09 oktober 2019

Kamervragen over GGNet

Op 22 augustus 2019 heeft Tweede Kamer-lid Maarten Hijink van de Socialistische Partij kamervragen over GGNet gesteld aan Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

30 september 2019

Bijzonder Lector Vaktherapie dr. Suzanne Haeyen bij de HAN

Begin deze maand is het Bijzonder Lectoraat Vaktherapie bij Persoonlijkheidsstoornissen met dr. Suzanne Haeyen als bijzonder lector bij de HAN van start gegaan.

16 september 2019

Geslaagde editie Skipr4C op terrein GGNet

Op vrijdag 13 september was GGNet Warnsveld de start- en finishlocatie van Skipr Care & Cure Cyle Challenge (Skipr4C).

22 augustus 2019

Bezorgde medewerkers GGNet in de krant

Gisteren publiceerde de Gelderlander dit artikel. Daarin uiten een aantal GGNet-collega’s hun bezorgdheid over het tekort aan bedden in de acute zorg. GGNet zou door het afbouwen van bedden de laatste jaren te weinig plek hebben voor opname van mensen die acute zorg nodig hebben. We benadrukken dat de feiten anders liggen. 

13 mei 2019

Even bellen met de nieuwe hoofdopleider, Jurjen Luykx

We bellen even met Jurjen Luykx, de nieuwe hoofdopleider van GGNet van de opleiding tot psychiater.

30 april 2019

Jochanan Huijser nieuwe zorginhoudelijke bestuurder GGNet

GGNet benoemt per woensdag 1 mei aanstaande dr. Jochanan Huijser psychiater MBA als nieuwe zorginhoudelijke bestuurder.

25 april 2019

Verhaal David wat raakt

Een verhaal wat raakt, verteld door David die veel ervaringen heeft in de psychiatrie. Een kijktip voor iedereen die werkt met en voor mensen in de zorg.

19 april 2019

WijzijnGGNet-dagen

We hebben in maart ongeveer 1200 collega’s welkom geheten in Theater Orpheus. Drie dagen met ontmoetingen, workshops, energie en gezelligheid. Hieronder een impressie van deze dagen.

07 januari 2019

Uniek traineeship van GGNet gestart!

Uniek traineeship Basispsychologen van GGNet gestart voor 20 basispsychologen en basis-orthopedagogen van GGNet. Dit is het eerste traineeship binnen de GGZ waarbij bijscholing wordt gecombineerd met het uitvoeren van diagnostiek en behandeltaken onder supervisie van een werkbegeleider.

12 december 2018

Succesvolle IPS audit voor GGNet & Twomorrow

4 september stonden de auditoren van Kenniscentrum Phrenos op de stoep in Zutphen en Zevenaar om GGNet te beoordelen op het modeltrouw implementeren van IPS.

05 december 2018

Winnaar VGZ Herstelspecial

In september 2019 beklimmen we wederom met cliënten de Mont Ventoux. Om Tournesol 2019 te financieren zijn we afhankelijk van subsidies en sponsorbijdragen. GGNet Herstelcentrum deed een subsidieaanvraag bij zorgverzekeraar VGZ.