Direct naar:

Cecile Gijsbers van Wijk nieuwe Geneesheer Directeur GGNet

Cecile Gijsbers van Wijk is op 1 september 2020 gestart in de functie van Geneesheer Directeur bij GGNet. Cecile is een zeer ervaren en bevlogen psychiater die haar sporen verdiend heeft bij verschillende instellingen. Cecile was tot begin augustus werkzaam op Bonaire waar zij in de corona periode als psychiater heeft waargenomen. Haar patiëntenzorg (2 dagen in de week) zal zij doen binnen het FACT team Ambulant Doetinchem Oost.

Gepubliceerd: 14 september 2020

Wat doet een Geneesheer Directeur?

De Geneesheer Directeur is een psychiater, met als belangrijkste taak de wet- en regelgeving bijhouden en vertalen naar hanteerbare adviezen en richtlijnen voor de hulpverleners. 

Waarom koos je voor GGNet?

GGNet ken ik vanuit het platform Herstel voor Iedereen! als een instelling die herstel hoog in het vaandel heeft en ook concreet vorm geeft (zoals met het project herdiagnostiek). Ik lever daar heel graag mijn bijdrage aan.  

Wat zie jij als uitdaging?

Het als Geneesheer Directeur goed uitvoeren van de nieuwe wet (WVGGZ) vind ik een mooie uitdaging. Gecombineerd met de wens om in een omgeving met meer rust, ruimte en natuur te wonen, hebben mijn man en ik veel zin om deze spannende stap naar het oosten te zetten. 

Over Cecile Gijsbers van Wijk

Cecile is haar loopbaan gestart met een studie klinische psychologie, werd gegrepen door het medische vak, en heeft vervolgens geneeskunde gestudeerd aan de UvA. Ze is in Amsterdam opgeleid tot psychiater (Mentrum). Daarna heeft ze de psychiatrie in vele functies beoefend, zowel in de patiëntenzorg (klinisch, crisisdienst, FACT) als in beleid (directeur Kwaliteit, geneesheer-directeur en bestuurder). Ze heeft altijd in de Randstad gewerkt (Mentrum, Rivierduinen, GGZ inGeest, Arkin), met een tropisch uitstapje naar Bonaire in 2011. Op Bonaire heeft zij de basis gelegd voor het FACT team. Tenslotte is ze lid van de ledenraad NVvP en heeft ze de richtlijncommissie Euthanasie in de psychiatrie geleid.