Direct naar:

Corona-afdeling voor patiënten in Apeldoorn en Warnsveld

Op donderdag 16 april heeft GGNet een corona-afdeling geopend in het RGC Apeldoorn, speciaal voor mensen met het coronavirus die naast psychiatrische problemen ook ernstige lichamelijke problematiek hebben en/of 70+ zijn. Op dit moment verblijven er drie positief getestte patiënten.

Gepubliceerd: 21 april 2020

 GGNet wil met deze grote stap de gezondheidszorg ontlasten en meewerken aan het zo efficiënt mogelijk gebruiken van de schaarse middelen. Voor patiënten met psychische en somatische klachten is het ook fijn om een team van ervaren ggz-collega’s om zich heen te hebben.

Nieuw team

Voor deze afdeling is een nieuw team samengesteld vanuit verschillende afdelingen van GGNet. Een bijzonder moment. Zij zijn getraind door collega’s uit het Gelre ziekenhuis, zodat zij weten hoe zij de beschermingsmiddelen goed kunnen gebruiken. Een schort goed aan doen, een mondkapje op de juiste manier opzetten en in welke volgorde. Aan de opening ging een snelle, maar gedegen voorbereiding aan vooraf. Er is een draaiboek om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Aantal

GGNet telt drie patiënten met een besmetting. Op de corona-afdeling in Apeldoorn zijn negen bedden beschikbaar. Vanaf maandag 20 april zijn er daarnaast ook tien plekken beschikbaar in Warnsveld. Deze corona-afdeling is bedoeld voor mensen met psychiatrische problemen én corona die geen intensieve somatische zorg nodig hebben. Als het nodig is kunnen we uitbreiden op andere klinieken.