Direct naar:

GGNet behaalt certificaat MilieuThermometer Zorg

GGNet wil een gezonde organisatie zijn voor en met vitale collega’s. Ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een rol in een gezonde organisatie. In 2023 was de focus voor GGNet op het gebied van duurzaamheid het behalen van het certificaat MilieuThermometer Zorginstellingen en ziekenhuis, niveau Brons. In april kwam na een externe audit goed nieuws: het Milieuplatform Zorg heeft GGNet het certificaat toegekend voor het terrein Warnsveld. Omdat de gebouwen op deze locatie allemaal eigendom van GGNet zijn, kunnen daar ook snel maatregelen genomen worden die effect hebben. 

Gepubliceerd: 09 mei 2023

Milieuthermometer Zorg

GGNet is in de afgelopen jaren volop bezig geweest om voor het Groot Graffel, de hoofdlocatie in Warnsveld, in kaart te brengen hoe GGNet op het gebied van duurzaamheid scoort. Meten is tenslotte weten. We maken daarvoor gebruik van de MilieuThermometer Zorg. Dit is een hulpmiddel dat specifiek voor en door zorginstellingen is ontwikkeld.

De Milieuthermometer Zorg kent allerlei aandachtsvelden zoals energieverbruik, duurzaam inkopen, afvalscheiding en afvalpreventie, voeding, groenbeheer, vastgoedbeheer.

Toekomst

Jovita Franssen, milieucoördinator GGNet vertelt: ''Het behalen van het keurmerk was niet ons einddoel, maar eigenlijk pas het begin. Met het behalen van het certificaat kan GGNet haar duurzaamheidsprestaties en milieuzorg zichtbaar maken en aantoonbaar verbeteren. Ook kan het helpen om te bekijken waar we aan kunnen sluiten bij mondiale duurzame ontwikkelingsdoelen.''