Direct naar:

GGNet schakelt uit voorzorg kwetsbare servers uit

Per vrijdag 17 januari 16.30 uur zetten wij de verbinding van het internet naar onze Citrix-servers uit. We doen dit uit voorzorg zodat we het risico op een hack tot een minimum beperken. De zorg gaat onverminderd door. Voor de medewerkers van GGNet betekent het alleen dat ze alleen bij alle gegevens kunnen als zij op een GGNet-locatie zijn. Voor patiënten betekent het dat zij niet kunnen inloggen op MijnGGNet.

Gepubliceerd: 17 januari 2020

Na een signaal van Citrix over een mogelijk lek in de beveiliging hebben we in december al voorzorgsmaatregelen genomen om het risico op een hack tot een minimum te beperken. Op basis van nieuwe inzichten blijkt dat dit niet meer voldoende is. De overheid en onze leverancier adviseren om aanvullende maatregelen te treffen totdat er een betere oplossing is.
 

Het advies van de overheid en onze leverancier volgen wij op. Daarom sluiten wij vanmiddag de verbinding van het internet naar onze Citrix-servers af. Hiermee volgt GGNet andere zorginstellingen, gemeentes en universiteiten.

Wij werken samen met de leveranciers hard aan een oplossing. Tot die tijd blijft de verbinding van het internet naar de Citrix-servers uit. We verwachten eind januari een oplossing te hebben.