Direct naar:

Hoe is het met Kees Goudzwaard?

Kees Goudzwaard werkt sinds oktober als manager Ambulant in Apeldoorn. Kees vertelt hoe hij deze eerste tijd ervaren heeft en hoe het hem bevalt.

Gepubliceerd: 17 december 2020

Ik ben Kees Goudzwaard, ik woon met mijn lief Anne-Marie in Amersfoort en we hebben twee kindjes: Welmoed (3) en Rein (1). Ik ben sinds medio oktober manager Ambulant Apeldoorn. Ik geef leiding aan de samengestelde poliklinische en FACT-teams in de regio, het VIP-team, Preventieteam en het DGT-team in Apeldoorn.

 

Hoe ben je bij GGNet terecht gekomen?

Solliciteren, met zo’n brief, cv en van die ernstige gesprekken… Ik heb de opleiding SPH gedaan en daarna een Master bestuurskunde, heb eerder als manager in de ggz gewerkt en de afgelopen jaren werkte ik als organisatieadviseur bij Rijnconsult. Ik voelde echter de sterke behoefte om me voor langere duur aan een organisatie te verbinden en aan lange termijn vraagstukken te werken.

 

Hoe bevalt het tot nu toe bij GGNet?

Heel goed, ik ga met heel veel plezier naar mijn werk. Jullie zijn door de bank genomen best lief en ik voel me heel hartelijk ontvangen overal waar ik kom! In Apeldoorn zijn er al lange tijd een aantal ingewikkelde vraagstukken zoals bijvoorbeeld te lange wachtlijsten. Ik vind het heel leuk om me daar op te storten en zowel binnen de teams, onze organisatie en in de regio verbindingen aan te gaan om in gezamenlijkheid oplossingen te vinden die duurzaam ingezet kunnen worden. Ik voel me verantwoordelijk om ambulant Apeldoorn elke dag een stukje verder te ontwikkelen en voel me daarin geholpen en gestimuleerd door de teams, de diverse ondersteunende diensten en ervaar veel handelingsvrijheid om zaken echt voor elkaar te krijgen.

 

Waar kijk je nog naar uit?

Best veel eerlijk gezegd, van een keertje zonder mondkapje over de gang lopen en barbecueën met alle teams in Apeldoorn tot een wachtlijst vrije regio en veel meer samenhang en soepele afstemming tussen afdelingen binnen GGNet en met regiopartners. Of bijvoorbeeld een afspraak om binnen GGnet niet elkaars intake over te doen maar te vertrouwen op elkaars professionaliteit, meer eenheid in behandelproces, een knop in User waarmee we patiënten eenvoudig toegang kunnen geven tot hun dossier en nog veel meer…. Maarja Sinterklaas is net weer weg, dus ik moet nog even geduld hebben denk ik. Ik hoop vooral dat we het werk samen met een beetje lichtheid en vrolijkheid kunnen aanschouwen. Dat schept ruimte voor creativiteit en beweging is mijn overtuiging.