Gepubliceerd:

Herontdekking

Ik ben een herintreder van 56 jaar. Ik ben begonnen als ziekenverzorger, in mijn diensttijd op de ambulance en toen als psychiatrisch verpleegkundige. Later de zorg uitgeslopen voor het ondernemerschap. In eerste instantie nog wel in combinatie met freelance verpleegkundige in de intensieve thuiszorg. De laatste 2 jaar heb ik zakelijk wat tegenslag gehad. Tijd om opnieuw te herontdekken wie ik ben en wat ik wil. Na deze diepe heroverweging kwam duidelijk naar voren dat ik een hulpverlener ben. De stap, naar mijn werk in het verleden lag dus voor de hand.

Passende plek

Ik heb een mail aan Recruitment geschreven met de vraag of we eens konden praten over de mogelijkheden bij GGNet. Hierna heb ik kennis gemaakt, en dit voelde als een warm welkom. De zoektocht naar een plek bleek wat lastiger omdat mijn BIG registratie verlopen was en ik dus niet direct inzetbaar was als psychiatrisch verpleegkundige. Maar door de niet aflatende inzet van Recruitment heb ik toch een plek gevonden die past.

De start

Ik moet zeggen dat de eerste dag erg onwennig voelde voor mij. De inzet van collega’s om mij te informeren en in te werken was hoog en het welkomstboeket bloemen maakte het een mooie dag. De eerste week kwam er vooral heel veel informatie op mij af. Verbaasd was ik over de vele lijstjes.

Er zijn wat dingen misgegaan in de communicatie rond bevoegd en bekwaamheid. Maar dit lijkt zich weer te herstellen. Het aan elkaar wennen, concessies doen en streven naar professionele communicatie zijn goede ingrediënten voor de toekomst voor de manager, het team en mijzelf.

Om mensen

Er is veel veranderd in 30 jaar, maar toch ook weer niet. Het gaat nog steeds om mensen, hoe we met elkaar omgaan en voor elkaar zorgen. Als hulpverlener, als collega maar vooral als mens.

Ik krijg vooral energie van het contact met onze patiënten. De rol van hulpverlener voelt als thuiskomen. Ik wil het verschil maken door in het contact met patiënten iets te doen wat hun kan helpen. Ook al is het maar een klein stapje, een inzicht of een luisterend oor, zo kan ik mijn bijdrage leveren aan herstel. Dit maakt het werk niet alleen leuk maar ook waardevol.

Opnieuw registreren

Ik krijg nu de mogelijkheid om in een korte tijd (enkele maanden) mijn BIG registratie weer te herstellen. Op dit moment ben ik één van pilotstudenten voor de nieuwe leergang en het examen Herregistratie BIG, bij Landstede in Zwolle. Mijn ambitie is om in een ambulante rol, als SPV-er of anders, mensen te ondersteunen in een thuissituatie.