Samenwerkingsverband

Binnen GGNet worden door het team Opleidingen, de hbo- en mbo agogische opleiding verzorgd.

We hebben een samenwerkingsverband met de volgende onderwijsinstellingen:

  • Saxion Hogescholen Deventer/Enschede
  • HAN Nijmegen
  • Christelijke school Ede
  • Graafschap College
  • Windesheim

Binnen GGNet doorstuderen van niveau 4 naar 6
Wanneer je als agoog werkzaam bent binnen GGNet en een vaste aanstelling hebt, dan bestaat de mogelijkheid om door te studeren van niveau 4 naar 6.

Voor vragen en de voorwaarden voor deze mogelijkheid, kun je contact opnemen met de afdeling Opleidingen via
opleiding@ggnet.nl

Expertise: Psychologen

Leerwerkplek Social Work – GGZ-agoog (Deeltijd)

GGNet staat voor leren en ontwikkelen en wil jou hierin ondersteunen. We bieden je de mogelijkheid om een hbo Social Work deeltijd opleiding te volgen. Binnen onze uitdagende praktijk, laten we je zien hoe leuk het werken in de GGZ kan zijn!

Geïnteresseerd? Lees verder!

Jouw werkplek
We bieden je binnen GGNet een afwisselende leerroute aan. Je doet dus ervaring op in verschillende settingen en met verschillende doelgroepen. Hierdoor weet je na het afronden van jouw opleiding dus beter wat bij je past en waar je het meest affiniteit mee hebt.

De ggz-agoog biedt behandeling, ondersteunt en begeleidt patiënten in de dynamiek tussen individu en samenleving, bij het herstellen van een psychische aandoening en het (weer) integreren in de samenleving.
Als ggz-agoog, word je in een multidisciplinair team opgeleid voor een afwisselend en verantwoordelijk vak, waarin het contact met de patiënt voorop staat.

Je bent degene die met de patiënt en het netwerk werkt aan stabilisatie en mogelijk herstel, het vergroten van de participatie in de samenleving. Daarnaast werk je aan het herkennen en stimuleren van het benutten van de eigen kracht van patiënten. Je maakt in overleg met andere disciplines afspraken en plannen met de patiënt over de behandeling. Denk aan systeembenadering, herstel en rehabilitatie, outreachend werkend, (basis)kennis van medicatie en begeleidingstechnieken, zoals motiverende gespreksvoering, werken aan gedragsverandering en oplossingsgericht werken.

Je krijgt de mogelijkheid om je kennis te vergroten. Enerzijds via opleidingen, trainingen en cursussen, anderzijds door samen te werken met topprofessionals op jouw vakgebied.

Je probeert een veilige en vertrouwde omgeving te scheppen. Soms betekent het dat je moet onderhandelen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor de patiënt. Door het intensieve contact dat je hebt met de patiënt, ben je een belangrijke bron van informatie voor andere disciplines van het multidisciplinaire team. Je taken zijn observerend, begeleidend, verzorgend en coördinerend van aard.

Zo werk jij
Je wordt opgeleid tot social work niveau 6, met profiel zorg; ggz-agoog. Het traject duurt 2 jaar, waarin je één dag per week college volgt bij de betrokken onderwijsinstelling. We bieden de opleidingsplaats aan, startend in het 3e leerjaar van de opleiding met uitstroomprofiel ggz-agoog.

Naast je vaste college dag werk en leer je volgens jouw dienstrooster. Hierbij kom je te werken op verschillende afdelingen binnen GGNet waardoor je ervaring op kunt doen met verschillende doelgroepen. Een mooie manier om in de praktijk te ervaren hoe het is om te werken met de verschillende doelgroepen en zo te ervaren welke doelgroep het beste bij jou past. Afdeling Opleidingen GGNet kijkt graag met je mee wat voor jou de meest passende leerroute is.

Als je klaar bent met je opleiding weet je dus goed welke doelgroep het beste bij jou past en met welke doelgroep binnen GGNet je wilt werken. Zo kan je als ggz-agoog, komen te werken binnen de klinische-, transmurale-, deeltijd- en ambulante settingen binnen GGNet. Na diplomering kan je je laten registreren als ggz-agoog en ben je declarabel om te werken in de zorg.

Wat neem je mee
✔ Je volgt de opleiding Social Work met focus op GGZ agoog
✔ Je hebt interesse in de psychiatrie
✔ Je bent leergierig, je volgt de ontwikkelingen binnen de GGZ en je bent ontwikkelingsgericht;
✔ Je bent sociaal, integer en hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Dit krijg je van ons
We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een organisatie die volop in beweging is.

• Het betreft een leer-/arbeidsovereenkomst van bij voorkeur 36 uur, 28/ 32 uur is daarnaast bespreekbaar.
• We bieden je na twee jaar een vast contract aan!
• Het collegegeld wordt door GGNet betaald en je krijgt een tegemoetkoming voor het boekengeld.
• De 8 uur per week college valt onder werktijd.
• Jouw einddoel is ook de onze: “Het behalen van je social work hbo-diploma”! Je krijgt van ons een vaste praktijkopleider die gedurende jouw opleiding je aanspreekpunt is.
• Uiteraard willen wij jou graag behouden na het afronden van de opleiding. Wij kijken dan ook graag mee naar welke afdeling het beste aansluit aan jouw wensen en interesses.

* Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Spreekt het aanbod je aan?

Solliciteer dan via onze vacature pagina.

GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Oktay Carvuslar 035

MMZ niveau 4

Op dit moment is het voor de MMZ niveau 4 opleiding, enkel mogelijk via stage binnen GGNet ervaring op te doen. GGNet heeft hiervoor samenwerkingsafspraken met het Graafschap College. 

Bij interesse, verzoeken we je om via het betrokken opleidingsinstituut, jezelf aan te melden. 

Getty Images 565886983 Kleur Corr RGB

Leerplaatsprofiel

Een Leerplaatsprofiel is een document, dat onderdeel uitmaakt van het opleidingsbeleid van GGNet. Daarin wordt aangegeven welke beroepscompetenties er kunnen worden gerealiseerd per werkeenheid (afdeling), afzonderlijk en voor de zorginstelling als geheel. Een Leerplaatsprofiel beschrijft dus die kenmerken van een werksituatie die relevant zijn voor het leren, zoals:

  • Het kwalificatieniveau waarop geleerd kan worden;
  • Welke beroepscompetenties/deelkwalificaties behaald kunnen worden;
  • De leerbreedte: de variatie in competenties die binnen een werksituatie geleerd kunnen worden. Het gaat hier om wat er te leren valt, de complexiteit en de variatie in categorieën zorgvragers; het leervolume: het aantal leerlingen dat per niveau per leerperiode binnen een werksituatie gelijktijdig kan leren.
GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Nina Brontons 076

Praktijkopleidingsreglement

Voor alle leerlingen binnen de opleiding social work, is het praktijkopleidingsreglement voor leerlingen bij GGNet van toepassing.

Expertise: Professionals voor Jong

Team Opleidingen

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding? Of eens met iemand praten over welke afdeling het beste bij jou past? Neem dan contact op met ons team Opleidingen via opleiding@ggnet.nl

Expertise: Psychiaters