Wat we doen

Samen met de patiënt zoeken we op De Meent naar de echte oorzaak van de psychische aandoening om daarna de juiste behandeling te starten. Met ons behandelteam, de verpleegkundige teams en met de mensen om iemand heen helpen wij die persoon graag verder en ondersteunen hem/haar om weer te herstellen. En het werkt, echt! Door mensen met elkaar te verbinden is er een wereld te winnen!

Weten hoe het is om te werken bij De Meent? In deze korte video leggen collega's je uit hoe zij dat ervaren.

Waar we zitten

De Meent is een klinische afdeling, centraal gelegen op ‘Groot Graffel’ in Warnsveld, hoofdlocatie van GGNet. De Meent bestaat uit zes gebouwen, waarvan er vijf bestemd zijn voor patiëntenverblijf, en een met een gemeenschappelijke functie en voor kantoren. Er zijn drie verblijfsvormen voor patiënten gerealiseerd: groepswoningen, semi-appartementen en appartementen. Om De Meent heen liggen zeven bungalows waar langdurige zorg wordt verleend.

GG Net Arbeidsmarktcampagne2022 260922 359

Hoe werken we op De Meent

Herdiagnostiek, richtlijnconform behandelen en doelgericht toewerken naar herstel zijn leidende principes. In het zorgprogramma DITSMI wordt integraal neergezet. Dit zorgmodel (werkwijze) wordt gezien als uniek en innovatief binnen een klinische setting. Verpleegkundige teams werken niet groepsgericht, maar worden ‘outreachend’ ingezet en kunnen flexibel op- en afschalen. Deze werkwijze draagt bewezen bij aan herstel (‘Fact werken in de kliniek’). Het model wordt landelijk gezien als vooruitstrevend. Kortom, ontwikkelgericht en ambitieus zijn kenmerken die op De Meent van toepassing zijn.

Hoe leuk is het om je eigen kennis maar ook die van alle betrokken teams samen te vergroten tot een topniveau. Je zoekt samen met je collega’s de verbinding om onze patiënten de beste zorg te bieden.

Teams binnen De Meent

Binnen De Meent wordt met negen verpleegkundige teams gewerkt en één behandelteam. Elk team kent zijn eigen specialisme.

  • Behandelteam
  • Team Interventie Stabilisatie Presentie (ISP)
  • Team Herstel en Stabilisatie (HST)
  • Team Verslavingspsychiatrie
  • Team Leerafdeling
  • Team Resocialisatie
  • Team expertise Autisme
  • Teams langdurige zorg
GG Net Arbeidsmarktcampagne2022 260922 289