Wat heb je als leuke momenten ervaren?

In de beginjaren van de carrière was er nog een zusterhuis en een broederhuis. Er was veel saamhorigheid en na het werk werd er veel samen gedaan. Dat waren leuke momenten. Nu geniet ik erg van de gezelligheid onderling en zijn de succesverhalen binnen de leerafdeling mooie momenten. Het zien groeien van stagiaires tot volwassen collega’s is mooi.

Heb jij een blunder of een situatie meegemaakt die je altijd is bijgebleven?

Terugkijkend op mijn hele carrière is mij altijd wel een blunder bijgebleven. Ik heb er buikpijn van gehad en zat er erg mee. Ik had als leerling namelijk een patiënt die nuchter moest blijven i.v.m. een operatie wel laten eten en medicatie gegeven. Het is gelukkig goed gekomen, de operatie heeft gelukkig wel plaatsgevonden.

Wat maakt jouw werk voor jou bijzonder?

Het meest bijzondere aan mijn werk vind ik dat het voldoening geeft. Het aandeel in het opleiden van jonge mensen tot een volwaardig collega. Haal er zelf ook veel uit. Mijn leergierigheid werd gevoed en het hield mij scherp. Ik heb het werk altijd met plezier gedaan.

Voor de huidige functie ben ik gevraagd, toen de leerafdeling werd ontwikkeld. Ik twijfelde aanvankelijk of ik het wel kon. Heb me laten overhalen en nooit spijt van gekregen. Ik vond en vind het erg leuk. Minder is dat je soms trieste dingen meemaakt voor stagiaires. Soms moet je ook wel slecht nieuws brengen, bijv. dat een stage stopt. Daarbij heb ik me nooit alleen gevoeld. Het team en de praktijkopleider stonden altijd wel achter mij. Wij kunnen altijd bij elkaar terecht.

Het werk is nooit hetzelfde. Het zit in kleine dingen. Stagiaires kunnen mij soms in zowel de negatieve als ook in de positieve zin verbazen.

Wat vind jij nu in het huidige werk op de leerafdeling belangrijker; kennis ontwikkelen of overtuigen dat hoe het werk wordt vormgegeven zo goed is?

Zelf vind ik kennis ontwikkeling erg belangrijk. Soms ben ik wel te helpend geweest door snel antwoord te geven of het op te lossen. Achteraf denk ik dan wel eens het kon beter zelf uitgezocht worden. Ik ben niet van overtuigen van de ander. Juist jonge mensen brengen nieuwe inzichten mee waar je als team je voordeel mee kan doen. Ik vind niets zo erg als een vastgeroest team. Ik ben blij dat bij de leerafdeling gelukkig niet zo was.

Waar verbaas jij je wel eens over?

Dat wij als team over dingen heen stappen, doorgaan in de waan van de dag. Binnen ons team zijn er soms veel meningen en ideeën. Daar kunnen we soms lang over brainstormen en dan gaan we weer over tot de orde van de dag. Ineens later kan het dan weer oppoppen. Dan komen we tot de conclusie dat we er het niet verder uitgewerkt of afgestemd hebben en het is blijven liggen.

Als je nog een tijd zou werken, wat zou je dan doen?

De leerafdeling zoals die nu is zou ik voort willen zetten. Er zijn de laatste periode veel veranderingen binnen het team geweest dat brengt toch een andere dynamiek met zich mee. Ik zou me daar graag nog mee willen bemoeien en in vastbijten. De ontwikkeling van ons nieuwe team.

Welke karaktereigenschappen zou je het liefst bij iedereen/collega’s zien?

Betrokkenheid zowel op persoonlijk vlak als in het werk en waardering voor elkaar hebben. Iedereen heeft goede kwaliteiten, daar moet je als team gebruik van maken. Humor en het gezellig met elkaar hebben vind ik ook waardevol.

Wil jij zelf nog wat kwijt/toevoegen?

Ik kijk met dankbaarheid terug op de samenwerking. Het sparren met elkaar, de gezelligheid, deel uit mogen maken van dit team, daar kijk ik met plezier op terug. Ik neem een rugtas vol met herinneringen mee. Ik heb veel gezien en meegemaakt, leuke dingen en minder mooie dingen. Ik heb hele mooie ontwikkelingen meegemaakt en kijk hier goed op terug. Ben nu aan het afronden en heb spijt dat ik een aantal zaken ga missen.

Maar ik ga verder met een 0-uren contract. Dan is er geen verplichting voor mij, maar blijf ik wel betrokken. Collega’s dank.

''Als een van de collega’s van teamleerafdeling wil ik jou Alice hartelijk danken voor de fijne samenwerking, collegialiteit, betrokkenheid en vooral je nuchtere/heldere blik op zaken die je kenbaar maakt. Gelukkig blijven we je nog zien en met je samenwerken, maar vooral geniet van je welverdiende pensioen. Maak er een mooie tijd van!''

Marion Wallerbos