Wij hebben een diversiteit aan patiënten en zo ook verschillende zorgvragen. Mijn werk is veelzijdig. Ik ondersteun de patiënten met hun dagelijkse behoeften zoals boodschappen, de kamers opruimen, koken, wassen etc. Daarnaast doe ik nog de bestellingen voor de warme maaltijden. Mijn werkzaamheden worden in overleg met de coaches en stagiaires afgestemd zodat ik ondersteuning kan bieden waar het nodig is.

Ieder leerjaar krijgen wij andere stagiaires die met een frisse blik kijken naar de praktijk, maar ook naar mijn manier van werken. Ik vind het ontzettend leuk dat ik met hun ervaringen en ideeën kan uitwisselen over onze manier van werken. Zo leren we van elkaar en leren we beter samen te werken in een team.

In 2020 heb ik op de leerafdeling mijn opleiding mogen doen voor helpende zorg en welzijn. Hierbij hebben de stagiaires mij geholpen bij het schrijven van verslagen, maar ook gaven zij feedback over mijn omgang met de patiënten. Zo hebben zij hun eigen ervaring ingezet en mij ondersteund met het theoretische en praktische gedeelte van mijn opleiding. Het samen werken met stagiaires op de leerafdeling ervaar ik als leerzaam en prettig. We halen het beste in elkaar naar boven door niet alleen stagiaires te ondersteunen in hun opleiding, maar ook door hun kwaliteiten te benutten. Daardoor vormen we een goed team!

Groeten, Bianca