Toen ik de eerste dag het kantoor binnenkwam voelde dit direct goed, terwijl ik het best spannend vond. De eerste paar weken liep ik met iemand mee om het gebouw, mijn collega’s en de patiënten te leren kennen. De Meent is een mooi, maar vooral groot gebouw, dus een goede rondleiding is zeer essentieel (deze hebben wij ook zeker gekregen!). Na mijn inwerkperiode werd ik vrijer gelaten en nu mag ik werkzaamheden zelfstandig uitvoeren, dit is wat ik heel leuk vindt.

De Leerafdeling geeft mij genoeg ruimte om te leren. Hierdoor kan ik mij goed ontwikkelen en het leerproces in gaan. De begeleiders houden er goed rekening mee dat ik nog student ben en in een leertraject zit. Ik vind het fijn dat de begeleiders behulpzaam zijn en dat ze mij ook dingen zelf laten ontdekken.

Het is natuurlijk een bizarre tijd i.v.m. Corona. Gelukkig kan de stage op de Meent nog door gaan. Er zijn wel aanpassingen gedaan. Zo is er geen overlap meer van de diensten. Studenten beginnen een half uur later dan het vaste personeel, dit zodat er zo weinig mogelijk mensen in een ruimte aanwezig zijn. Het is jammer dat ik er dan niet bij kan zijn, maar ik begrijp het goed.

Nu loop ik 4 weken stage op De Meent en heb het heel erg naar mijn zin! Ik had nog geen ervaring in de psychiatrie maar heb nu al veel geleerd.

Manon Berghuis, stagiaire verpleegkundige