Ik merkte al snel dat dit echt een leerafdeling was, leren stond centraal in tegenstelling tot het uitvoeren van de taken. Natuurlijk zijn de werkzaamheden ook belangrijk maar op de leerafdeling reflecteren ze vooral op het handelen, waardoor je je echt bewust wordt van de taken die je uitvoert als verpleegkundige.

Op de leerafdeling werd ik vriendelijk ontvangen door al het personeel en de medestagiaires, dit zijn ook de collega’s waarmee je samenwerkt en bijna alle werkzaamheden op de afdeling doet. Natuurlijk helpen de coaches daar waar nodig is, maar die hebben meer een observerende rol. Dit zorgt ervoor dat je actief naar oplossingen gaat zoeken voor problemen.

Een dag in de week krijgen wij les op locatie door een van de docenten, deze lessen gaan vooral over de branche GGZ, maar ook alle reguliere onderwerpen zullen aan bod komen tijdens deze lesdagen. Deze lesdagen zijn voor mij helaas bijna allemaal online geweest in verband met de corona maatregelen, wel zijn er ook praktijkdagen waarin je de leerstof toepast in de praktijk.

Nu je wat weet over mijn ervaring op de leerafdeling, hoop ik dat je genoeg informatie hebt om na te kunnen denken over een stage op de Meent.

Niels Vrijdag.