In dit stukje zal ik jullie vertellen over mijn ervaringen tot nu toe. Ook ga ik vertellen over hoe ik het inwerken, de ontvangst en het samenwerken heb ervaren. Maar natuurlijk ook hoe ik de branche vind.

Op de eerste stagedag vond ik alles al heel duidelijk. De collega’s/coaches en medestudenten met wie je samenwerkt zijn heel behulpzaam, en vertellen alles wat je wilt weten. Zij hebben immers al veel ervaring. De introductie was in eerste instantie via zoom. Dit omdat we natuurlijk in een lastige periode zitten, maar helaas hadden wij die dag ook te maken met veel sneeuw. Maar gelukkig is dit ingehaald, zodat alles extra duidelijk was.

Ondanks alles heb ik mijn ontvangst als zeer prettig ervaren, de medestudenten zijn natuurlijk al wat verder dan ik. Maar dit is juist erg fijn. Ze hebben mij van alles verteld. Ook kun je met elkaar je kennis en ervaringen delen. De sfeer op de leerafdeling ervaar ik als prettig en als een veilige omgeving.

Ik ben mijn stage begonnen tijdens de COVID-19. Dit is wel een bizarre periode. Ondanks dat is het wel heel fijn om stage te lopen op de leerafdeling. Wat ik hierboven al benoemde is dat het een veilige leeromgeving is, dit merk je ook tijdens het werken. Er zijn natuurlijk allerlei maatregelen genomen.

Verder wil ik zeggen dat de branche mij zeker aanspreekt. Ik twijfelde erg tussen een algemeen ziekenhuis en de psychiatrie. Maar in deze korte periode is voor mij al duidelijk geworden dat ik graag verder wil binnen deze branche. Dus de stage heeft mijn keuze bevestigd.

Verder kijk ik erg uit naar mijn stagejaar, waar ik nog veel in kan en mag leren. Ik heb het erg naar mijn zin op de leerafdeling.

Selin, Stagiaire leerafdeling De Meent