Mijn stage begon midden in de COVID-19 periode. Dit was toch wel een hele rare tijd. Gelukkig waren er op de afdeling veel maatregelen genomen om te zorgen dat iedereen veilig kon werken.

De leerafdeling op de Meent vind ik een hele fijne plek om te leren. Dit omdat je met meerdere stagiaires werkt waarmee je, je ervaringen kan delen en van elkaar kunt leren. Ook zijn er veel verschillende coaches die je begeleiden in jouw leerproces.

In de ggz leer je goed hoe je in bepaalde situaties kunt handelen. Dit lukt vooral goed binnen GGNet omdat je bij veel besprekingen en opnames aanwezig mag zijn. Doordat je op dinsdagen altijd les krijgt op het terrein zelf en de onderwerpen alleen over de ggz gaan, leer je belangrijke informatie die je kunt gebruiken in de praktijk. Ergens in de eerste weken hebben wij een training gehad over verschillende gesprekstechnieken. Dit was erg fijn omdat deze ook goed van pas komt in de praktijk.

Op de leerafdeling van de Meent word je als stagiaire serieus genomen en wordt er goed met je samengewerkt. Dit is omdat de afdeling voor een groot deel wordt gerund door de stagiaires.

Groeten, Vera Weijsters, stagiaire verpleegkundige