Deeltijd Ouderen
De teams van de deeltijdbehandeling geven behandelingen aan patiënten die bestaan uit verschillende inzicht gevende modules. Hierbij kun je denken aan o.a. een gespreksgroep, instroomgroep, Creatieve Therapie, Danstherapie, ACT, een ontspanningsmodule of een activiteitenmodule. Patiënten werken in groepsverband aan hun persoonlijke doel. Dit kan bijvoorbeeld zijn; het verminderen van klachten van depressie of angst, het leren omgaan met klachten, het vergroten van zelfvertrouwen, het weer oefenen van sociale contacten en het onderzoeken wat de patiënt nodig heeft in de toekomst. De groepen kunnen ‘open’ of ‘gesloten’ zijn. Bij een ‘open’ groep kunnen mensen in- en uitstromen, bij een ‘gesloten groep’ zit de patiënt van het begin tot het eind bij dezelfde mensen in de groep. Het prettige van de groep is dat patiënten bij elkaar steun en herkenning kunnen vinden en van elkaars ervaringen kunnen leren.
Naast de deeltijdbehandeling, kunnen patiënten ook gesprekken hebben met één of meerdere behandelaren, zoals met een psychiater, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) en/of psycholoog. Dit is echter niet voor iedereen nodig. Tijdens de behandeling krijgen patiënten een behandelcoördinator aangewezen die het eerste aanspreekpunt is voor de gehele behandeling. Deze behandelcoördinator zal ook na afronding van de deeltijdbehandeling betrokken zijn voor een eventueel vervolg van de behandeling.
Het doel van de deeltijdteams is ondersteuning te bieden en om tot herstel te komen door meer grip te krijgen op het eigen functioneren. Het opnieuw ontwikkelen en vasthouden van structuur, duidelijkheid krijgen over de klachten en problemen en leren om daar op een andere manier mee om te gaan, en om het te accepteren, staat daarbij centraal.
De deeltijd werkt met een ervaringsdeskundige boven op het multidisciplinaire team.
Locaties: Doetinchem, Apeldoorn, Zutphen en Groenlo.