Gepubliceerd:

Yolanda Huijsmans: "Wat ik heel mooi vind aan deze toekenning is dat het een enorme stimulans geeft om te blijven innoveren en vernieuwen. Op het moment dat je tevreden bent, dient zich alweer een nieuw idee aan om met elkaar op te pakken. Het dwingt ons bovendien om niet alleen voor onze afdeling zelf aan de slag te gaan, maar voor het geheel. Sense-It is een mooi voorbeeld daarvan. Dit begon klein binnen Scelta en wordt nu ook op andere afdelingen binnen GGNet opgepakt én daarbuiten.” Gerda Mazier namens de TOPGGz: “Scelta Apeldoorn beschikt sinds 2015 over het TOPGGz-keurmerk en heeft tijdens het gehele hervisitatieproces laten zien dat ze het nog steeds volop verdienen. Het enthousiasme en de gedrevenheid binnen deze afdeling en het centraal stellen van het welzijn van de patiënt verdienen echt complimenten.”

Tweede toekenning

GGNet Scelta Apeldoorn ontving in 2015 voor de eerste maal het TOPGGz-keurmerk voor de doelgroep persoonlijkheidsstoornissen. In juni van dit jaar werd het keurmerk voor de tweede keer toegekend voor een periode van vier jaar. Vandaag vond de feestelijke uitreiking plaats, na afloop van een boeiend mini-symposium door Gerben Westerhof (‘Welbevinden en psychopathologie: Het twee-continuamodel’), Klaas Huijbregts (‘Scelta in cijfers’), Suzanne Haeijen (‘Innovatie’) en Youri Derks (‘Sense-it’).

Over het TOPGGz-keurmerk

TOPGGz kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Aan toekenning van het keurmerk gaat een zeer uitgebreide procedure vooraf, waarin de afdeling wordt getoetst op strenge criteria. De toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, landelijke visitatiecommissie.