Teamindeling

Het team van Ambulant Zutphen bestaat uit een FACT team en een poli-team. In het FACT team werken ongeveer 14 collega’s, en het poli-team bestaat uit ongeveer 18 collega’s. Het zijn twee aparte teams die integraal samenwerken. Het team is gevestigd aan de Molengracht in het mooie centrum van Zutphen en ligt slechts 50 meter van het NS Station. De teams zijn werkzaam van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Binnen Ambulant Zutphen bieden we specialistische behandeling aan mensen met uiteenlopende hulpvragen. Onze behandeling vindt plaats binnen de polikliniek in een ambulante en deeltijd setting en het FACT. We bieden binnen Ambulant Zutphen zowel groepsbehandeling als individuele behandeling.

Torenstad Zutphen

Teamsamenstelling

Het team van Ambulant Zutphen bestaat uit onder andere sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychiaters, psychomotorisch therapeuten, AIOS, Systeemtherapeuten, basispsychologen, GZ psychologen, het secretariaat, HBO verpleegkundigen, gespecialiseerd maatschappelijk werkers, hbo-v stagiairs en opleidingen vanuit diverse scholingsrichtingen.

Het team werkt diagnose-overstijgend en heeft te maken met een brede doelgroep met veelal complexe psychiatrische problemen.

Verg overview vergadering aan tafel 078

Verloop van een werkdag

Het multidisciplinaire team van de Polikliniek gaat gedreven en enthousiast te werk in de diagnostiek en in het behandelen van complexe en meervoudige problematiek. Ze zien met name mensen met een ernstige psychiatrische aandoening, waar een afgewogen aanbod van begeleiding, psychotherapie en farmacotherapie is aangewezen. Het is van belang dat daarbij zowel de stoornis als de persoon daarachter, met zijn/haar talenten en krachten, goed gezien worden. Er is een uitgebreid aanbod van psychotherapeutische groepen (o.a. DGT, SFT, ACT). In het team wordt gestreefd naar diversiteit in opleiding, specialisatie en stijl, zodat deze elkaar kunnen stimuleren.

In het FACT team, werkt een multidisciplinair team met deskundige collega’s. Samen staan zij elke dag weer klaar om behandeling op maat te bieden aan ca. 220 cliënten. Het FACT team trekt de regio in en werkt in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Collega’s trekken samen op in de handeling en zijn altijd bij elkaar in de buurt. Het team kenmerkt zich door collegialiteit, en samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel. Er wordt veel waarde gehecht aan een goede sfeer, eigen initiatief, reflectie en transparantie. Het team ontwikkelt zich steeds verder, waarbij herstelgericht werken binnen het netwerk van de cliënt momenteel het centrale thema is.

GG Net behandelsetting wachten in de wachtruimte 198 HR

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Binnen het team van Ambulant Zutphen is er veel aandacht voor de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van onze collega’s. We hebben bijvoorbeeld opleidingsplekken voor SPV, GZ psycholoog, psychotherapeut, AIOS en een verpleegkundig specialist. Binnen het team werken betrokken en bevlogen professionals met veel plezier samen en is er veel aandacht voor eigen regie en regelruimte.

342 A4483