Wat ik tijdens mijn stage geleerd heb, is vooral het leren kennen van mijzelf. Je leert hier je sterke en minder sterke punten kennen. Daarbij leer je soms ook kanten van jezelf kennen waarvan je niet wist dat je deze had. Enerzijds kan het daarom pittig en confronterend zijn. Anderzijds is het mooi dat je jezelf echt leert kennen en je kunt ontwikkelen tot wie je wilt zijn. Gedurende de stageperiode heb ik geleerd om mij te focussen op dat wat ik goed kan. De minder sterke kanten leer je hier om te buigen naar iets positiefs waardoor je het beste uit jezelf kunt halen.

Dit hele leerproces hoef je niet alleen te ondergaan. Je hebt twee persoonlijke coaches die je te allen tijde kunnen ondersteunen. Daarnaast ben je met meerdere stagiaires op de afdeling. Hierdoor kan je samen leren en elkaar waar nodig is helpen. Samen met de stagiaires run je de leerafdeling. Wel zijn er altijd coaches in de buurt om te ondersteunen.

Tijdens de lesdagen die intern plaatsvinden, leer je theorie die aansluit bij de praktijk. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten en word je je meer bewust van situaties die zich afspelen op de afdeling. Zo leer je gesprekstechnieken, het bieden van zorg op maat en te kijken naar het individu achter de patiƫnt. Het is een leerplek met uitdaging waarin je mooie ontwikkelingen kunt doormaken en daarmee jezelf kunt klaarstomen voor de toekomst.

Shyrana Boss
Stagiaire leerafdeling De Meent