Het verhaal van Elles

“Elles is een 42-jarige, getrouwde vrouw die kampt met terugkerende psychoses. Elles is getrouwd met Marcel, die erg begaan is met haar situatie, en moeder van een zoontje van 3 en een dochtertje van 1 jaar.

Het gezin heeft een druk leven, mede doordat Elles als zelfstandig kraamhulp werkt en haar man een eigen stucadoorsbedrijf heeft. De stress wordt Elles regelmatig teveel; ze vlucht dan in haar medicijnen.

De ouders van Elles zijn erg betrokken bij het gezin en de behandeling van Elles, ze proberen te ondersteunen waar ze kunnen. Ook is er regelmatig contact met huisarts Maarten, hij kent het gezin al lang en goed. Hij speelt een belangrijke rol in signalering en is ook een vraagbaak voor echtgenoot Marcel.

Het gehele gezin plus de ouders van Elles zijn regelmatig bij GGNet te vinden. Als GZ-psycholoog ben ik het eerste aanspreekpunt voor Elles en haar naasten, en ben ik onlangs een psychologische behandeling gestart gericht op het herkennen van waanbeelden. Daarnaast helpt mijn collega en sociaal-psychiatrisch verpleegkundige Marleen bij het contact met de kinderen, heeft maatschappelijk werkster Jody regelmatig gesprekken met echtgenoot Marcel en spreekt psychiater Hans de familie regelmatig om uitleg te geven over de situatie en de medicatie.

Door deze integrale aanpak en een hechte kring van betrokken rondom Elles, is haar situatie al een stuk stabieler dan voorheen en is ze begonnen haar medicatie af te bouwen.”

Naomi, verpleegkundig specialist

Verleg jij de focus in de GGZ?

Klaas, klinisch psycholoog

Verleg jij de focus in de GGZ?