Waar ga je werken en leren?

GGNet heeft een groot en divers zorgaanbod in de basis- en specialistische ggz, waardoor je op verschillende terreinen ervaring kunt opdoen en constant nieuwe uitdagingen kunt aangaan. Natuurlijk proberen we gewoon kwalitatief goede zorg te leveren aan nieuwe patiënten op onze algemene poliklinieken. Ook bieden we 7 x 24-uurs acute zorg, zowel klinisch op onze HIC’s, als ambulant in crisis- en (F)ACT-teams. Maar we hebben ook afdelingen voor forensische psychiatrie, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en ouderen, waar hoog specialistische zorg wordt gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Op elke afdeling staan enthousiaste psychiaters klaar om je te begeleiden en te coachen. Voor onze opleiding werken we regionaal samen met GGZ-organisatie ProPersona in Wolfheze, en de psychiatrieafdelingen van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en het UMC Radboud in Nijmegen.

GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Zaynepel Harchaoui 029

Opleidingsprogramma

De opleiding bestaat uit verplichte onderdelen en keuzeonderdelen. Naast verplichte onderdelen zoals het behalen van EPA’s, volgen van cursorisch onderwijs of leertherapie (wordt vergoed) zijn er, gekoppeld aan de levensloop, drie verplichte leeftijdgebonden werkcontexten aangewezen: kinder- en jeugd-, volwassenen- en ouderenpsychiatrie. Maatschappelijke stages, keuzeonderdelen en keuze uit een variatie aan werkterreincontexten in de praktijk bieden je ruime mogelijkheden voor individuele profilering. Je wordt getraind in algemene gespreksvaardigheden maar ook in specifieke psychotherapeutische vaardigheden. Zo ziet je onderwijsprogramma er bijvoorbeeld uit:

  • HIC 6 maanden
  • GGZ stage: Crisisdienst 6 maanden
  • Ziekenhuis 6 maanden
  • K&J 6 maanden
  • Ouderen 6 maanden
  • Poli 12 maanden
  • Verdiepings- en keuzestages 18 maanden

Daarnaast mag je vijf dagen per jaar deelnemen aan congressen buiten je (verplichte) opleidingsbijeenkomsten om en is het de bedoeling dat je minstens één keer tijdens je opleiding een congres in het buitenland bezoekt (op kosten van GGNet). Je kunt onze opleiding zowel fulltime als parttime (80%) volgen.

Stages voor de opleiding tot psychiater

GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Litania Nahr 007

Begeleiding

In de opleiding word je door een aantal professionals begeleid. Op elke afdeling heb je een stage-supervisor. De hoofdopleider coacht jou gedurende je hele opleiding en coördineert jouw stageplekken. Natuurlijk kun je ook bij de andere AIOS terecht, zowel informeel als tijdens de vergaderingen.

Speciaal bij GGNet is het groepsmentoraat; twee keer per maand is er onder begeleiding een bijeenkomst met alle AIOS, waarin jouw persoonlijke opleidingsplan en de persoonlijke zaken waar jij tegenaan loopt aan bod komen. En een senior onderzoeker begeleid je bij wetenschappelijke activiteiten. Kortom: genoeg mensen om op terug te vallen!

Hoofdopleider: Christine van Boeijen

Voor wie?

  • Je bent afgestudeerd als algemeen (basis)arts en hebt belangstelling voor psychiatrie.
  • Je hebt ervaring met behandelmethoden en het verloop van ziekteprocessen.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken met verschillende soorten mensen.
  • Je kunt kritisch naar je eigen functioneren kijken en wilt jezelf altijd verbeteren.
  • Je wilt meebouwen aan de toekomst van de psychiatrie in Nederland.
GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Marije Ijsendoorn 013

Wat bieden we jou?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende opleiding tot psychiater in een aangename werkomgeving. De functie van AIOS is conform de cao Geestelijke Gezondheidszorg ingedeeld in FWG 65. Er is een vergoedingsregeling voor werken in een 7 x 24 uursdienst, daarnaast ontvang je van ons een mobiele telefoon en laptop om je werk goed te kunnen uitoefenen. GGNet is een werkgever die in je blijft investeren. Zo helpen we je uit te groeien tot de zorgprofessional die je wilt zijn.

GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Paul 019

Ervaringen

''Bij GGNet krijg ik de mogelijkheid om de opleiding tot psychiater te combineren met het doen van promotieonderzoek. Er is veel flexibiliteit en enthousiasme, waardoor je gemotiveerd wordt zo veel mogelijk uit jezelf te halen en je je volop kunt ontwikkelen binnen de verschillende gebieden in dit fascinerende specialisme.''​ - Marte, in opleiding tot psychiater

Ervaring Christine

Ervaring Martine

Ervaring Marte

Ervaring Lylis

GG Net Arbeidsmarktcampagne2019 Silvia Pol 012

Opleidingscommissie

Onze opleidingscommissie bestaat uit:

  • A-opleider Christine van Boeijen
  • Plaatsvervangend opleider Leontine Berg
  • Opleider Paul Naarding
  • Opleider Trea Keun

Leontine Berg

Leontien Berg, (kinder- en) jeugdpsychiater en systeemtherapeut is als coördinator psychotherapie aangesteld binnen GGNet. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren op verschillende plekken binnen en buiten GGNet gewerkt en is ze ook werkzaam als consulent voor het CCE. Zij draagt zorg voor frequente en gevarieerde supervisie en onderwijs van psychotherapie binnen de opleiding tot psuchiater bij GGNet.

Leontien Berg

Paul Naarding

Paul Naarding is voormalig hoofdopleider GGNet en nu nog betrokken bij de opleiding van de deelspecialisatie ouderenpsychiatrie en bij de opleiding van de klinisch geriaters binnen GGNet Ouderen. In de ouderenpsychiatrie heb je te maken met complexe zorg, waarbij integratie van somatische, psychiatrische en neuropsychologische kennis moet plaatsvinden, maar waar ook je psychotherapeutische vaardigheden uitgedaagd kunnen worden. Paul heeft een aanstelling bij de Universiteit Twente; naast epidemiologische studies naar depressie bij ouderen, onderzoekt hij hoe digitale techniek de diagnostiek in de ouderenpsychiatrie kan ondersteunen.

Paul Naarding

Christine van Boeijen

Christine van Boeijen is A-opleider binnen GGNet en al vele jaren werkzaam bij de Crisisdienst waarin de diversiteit en complexiteit van het vak psychiatrie en de samenwerking in teamverband haar voortdurend blijven uitdagen en boeien. Ze heeft al geruime ervaring opgedaan als plaatsvervangend opleider binnen GGNet voor AIOS-psychiatrie en als stageopleider voor AIOS-huisartsgeneeskunde. Dit samen met haar ervaring als programmaleider van het onderwijsbureau NVvP waar ze het landelijke onderwijs heeft ontwikkeld met een onderwijskundig team staat ze klaar voor de AIOS. Met plezier zet ze haar talenten in om het beste uit de AIOS te halen zodat zij goede psychiaters worden die de juiste zorg bieden aan patiënten.

Vanuit haar promotieonderzoek, waarbinnen ze een begeleide zelfhulp ontwikkelde, is ze de methode blijven implementeren en geeft ze trainingen aan POHGGZ en huisartsen. Daardoor zijn al duizenden patiënten van hun angstklachten af.

Wil je meer weten over de opleiding neem dan contact met haar op: c.vanboeijen@ggnet.nl of 088 933 1530 of 06 2206 6943

Christine van Boeijen

Trea Keun

Trea Keun is als kinder- en jeugdpsychiater al langere tijd werkzaam bij GGNet. Ze is werkzaam in een ambulant team Kinder- en Jeugd Achterhoek. Ze is deelopleider voor het aandachtsgebied kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze vindt het belangrijk dat er in de nieuwe opleidingseisen meer aandacht is voor de psychiatrie in alle leeftijdsgebieden. Veel psychiatrische stoornissen vinden hun oorsprong in de kindertijd. En binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie is systemisch denken alom aanwezig en wordt er veel samengewerkt met netwerkpartners.

Thea Keun